Jaa:

Moni osallistuja on kysellyt millaiset uimatossut tapahtumassa olisi hyvä olla. Uimatossut ovat puhtaasti turvallisuustekijä. Vaikka joenpohjan kivet ovat pääasiassa pyöreitä, niin uimatossut ehkäisevät tehokkaasti viiltohaavoja, joihin joessa uidessa on pieni riski olemassa. Uimatossut kannattaa valita niin, että ne istuvat mahdollisimman hyvin, eli ovat napakat jalassa. Pohjissa ei tarvitse olla vahvikkeita, mutta ne lisäävät kulutuskestävyyttä. Jos tossut ovat pelkästään neopreeniä, ne menevät helpommin rikki.

Tossuissa on siis hyvä olla ainakin ohuet muusta kuin neopreenistä olevat pohjat ja tossujen tulee olla ehdottomasti varrelliset. Varrelliset tossut puetaan ennen märkäpukua, jolloin tossut kestävät paremmin paikallaan uidessa. Erilaisia tossumalleja kannattaa kokeilla hyvissä ajoin ennen tapahtumaa.

Uintitossuilla kannattaa myös uida ennen tapahtumaa, koska ne käyttäytyvät potkuissa hieman eri tavalla kuin paljas jalka. Potkujen rooli joessa uidessa on normaalia märkäpuku-uintia pienempi, potkuilla lähinnä tasapainotetaan ja ohjaillaan uintia.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best