Mistä oikein on kysymys?

Avovesiuintitapahtuma, jossa uidaan pareittain 24 kilometriä Oulankajoella. 24 kilometrin matka sisältää lyhyitä siirtymiä, joissa liikutaan jalan. Vaihtoehtona on myös 12 km. Tapahtumaan osallistutaan pareittain.

Huomioitavaa tapahtumasta

Tapahtuma järjestetään kansallispuiston alueella.

Kansallispuistoissa noudatetaan rajoituksia ja säännöksiä, jotka ovat astetta tiukempia kuin esimerkiksi jokamiehenoikeudet. Rajoitukset koskevat kaikkia kansallispuistossa liikkujia, mukaan lukien osallistujat, avustajat, huoltohenkilöstö ja katsojat. Voit tutustua ja ladata kansallispuiston järjestyssäännöt tästä linkistä.

Suotavaa on tutustua myös yleisesti luonnossa liikkumisen Retkietikettiin.

Missä on Oulankajoki?

Oulankajoki virtaa Oulangan kansallispuiston läpi Ruka-Kuusamon ja Sallan alueella. 135 kilometriä pitkästä joesta 105 kilometriä on Suomen ja 30 kilometriä Venäjän puolella. Oulankajoki on erittäin näkyvästi esillä suositulla retkeilyreitillä Karhunkierroksella. Rukalta tapahtuman lähtöpaikalle on matkaa n. 35 km.

Mikä ihmeen Downhill Swim?

Tapahtumassa uidaan myötävirtaan, eli lähes alamäkeen. Virran teho vaihtelee reitin aikana, mutta myötävirta helpottaa ja nopeuttaa merkittävästi matkavauhtia.

Minkä tasoinen uimari täytyy olla selvittääkseen reitin?

Reitin suorittaminen edellyttää kohtuullista uintitaitoa ja kestävyyttä. Myötävirta ja märkäpuku ovat merkittäviä apureita, jotka nopeuttavat matkavauhtia ja helpottavat uintiasennon ylläpitämistä.

Mikä on keskimääräinen veden lämpötila?

Heinäkuussa veden lämpötila on 15–21 astetta.

Mitä varusteita tarvitsen?

Pakollisia varusteita ovat märkäpuku, uimalasit, uimalakki, turvakelluke ja neopreenitossut. Jokaisella parilla turvakellukkeessa kulkee myös puhelin ja pilli.

Onko matkalla järjestetty huoltoa?

Matkan varrella on huoltopisteitä, joissa on tarjolla juomaa ja energiaravinteita. Maalissa odottaa elämyspaketti, jonka avulla varmistetaan palautuminen.

Onko uiminen turvallista?

Järjestäjä huolehtii osallistujien turvallisuudesta. Reitillä osallistujia seuraavat turvaveneet. Paikalla on lisäksi ensiapuryhmiä.

Voinko osallistua tapahtumaan yksin?

Tapahtumaan ei voi osallistua yksin, vaan tapahtumaan osallistutaan pareittain turvallisuussyistä.

Kuinka monta osallistujaa tapahtumaan mahtuu?

Vuonna 2024 Downhill Swimiin otetaan 432 uimaria.

Mitä osallistuminen maksaa ja mitä se sisältää?

Vuoden 2024 hinnat:
24 km 489 € / pari
12 km 389 € / pari

Osallistumismaksu sisältää mm. kuljetukset edestakaisin Rukalta Oulankajoelle, tapahtuman huollon ja turvallisuuden, uinnin valokuvat, maaliintulopaketin ruokailuineen, paljuineen ja tuotteineen.

Missä kannattaa majoittua?

Ruka-Kuusamon alueelta löydät lukuisia majoitusvaihtoehtoja aina hotelleista mökkimajoitukseen. Voit tutustua tarjontaan ja varata omasi osoitteessa ruka.fi/kauppa